ghiocel07 on 9 December 2015 - 740 views

Ingrediente: 375 ml lapte, 50 g zahăr, 30 g amidon alimentar, un vârf de cuțit de sare, 60 g ciocolată amăruie

Mod de preparare: Într-un castron se amestecă zahărul cu amidonul și sarea. Se toarnă încet laptele rece peste ingredientele solide și se amestecă să se dizolve zahărul și amidonul să nu rămână cocoloașe.

 

Se transferă compoziția într-o crăticioară, se amestecă încet până se îngroașă. Când dă în clocot se mai lasă un minut după care se stinge focul.

Se adaugă ciocolată ruptă bucățele și se amestecă până se topește.

Budinca caldă se toarnă în pahare sau cupe, se decorează după preferință.

Eu am adăugat un strop de esență de mentă, ador combinația ciocolată cu mentă.

Un dulce ușor de făcut dar foarte plăcut la gust. Mulțumesc Iuliana pentru rețetă.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.