Biscuiți vitraliu

Ingrediente: 125 g unt, 75 g zahar pudra, 250 g făină, 1 ou, un vârf de linguriță amoniac alimentar,  1 plic zahăr vanilat, dropsuri colorate

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se frământă până se formează un aluat omogen și nelipicios. Se înfășoară în folie alimentară și se ține 30 min la frigider (se poate ține aluatul și de pe o zi pe alta). Apoi se întinde o foaie de cca 5 mm grosime.

Cu forme mari se decupează aluatul, iar cu alte forme mai mici interiorul celor mari. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și în mijloc se așează un drops colorat. Se coc în cuptorul încins cca 15 min la foc mediu. Se urmăresc să nu se ardă. Se lasă la răcit în tavă după care se scot cu atenție și se așează cu grijă pe un platou.

Biscuiții vitraliu sunt foarte fragezi și de mare efect. Rețeta pe etape o găsiți aici.

Un gând despre „Biscuiți vitraliu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *