ghiocel07 on 17 October 2015 - 868 views

Ingrediente: carne de pui, 3 morcovi, 2 rădăcină pătrunjel, o ceapă mică sau 1-2 fire ceapa verde, 1/4 țelină, 2 cartofi, 1/4 pungă zarzavat pentru ciorbă, 1 -2 roșii, frunze de leuștean și țelină, sare, zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Se spală carnea și se fierbe pe jumătate în apă cu sare după care se scoate pe o farfurie. Se aruncă apa, se pun 2-3 linguri de ulei și se călesc legumele (ceapă, morcov, pătrunjel, țelină) tăiate fideluță. Se adaugă 2 litri de apă și se fierb legumele. Când sunt aproape fierte se adaugă carnea de pui, roșiile decojite și tocate, cartofii curățați și tăiați cuburi. Se fierbe ciorba sub capac până este gata. La nevoie se completează cu apă. Se condimentează după gustul fiecăruia. În final se pun legumele congelate (mazăre, fasole, verdețuri), se mai dă un clocot, se pune leușteanul și țelina tocate.

După preferință ciorba se acrește cu zeamă de lămâie, se servește cu smântână și ardei iute.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.