Pilaf cu ciocănele de pui

Ingrediente: 4 buc ciocănele de pui, 1 ceapă mică, 1 lingură amidon alimentar, 1 cană de orez, 3 căni de apă, puțin ulei, sare, piper, mărar, legume mexicane (opțional)

Mod de preparare: Într-o cratiță se călește ceapa tocată mărunt în puțin ulei, se adaugă ciocănelele de pui foarte bine spălate, tamponate cu șervețel, condimentate și date prin amidon alimentar (eu le-am dat jos pielea). Se întorc de pe o parte pe alta până capătă o crustă aurie. Se toarnă puțină apă, se pune capacul și se lasă să se pătrundă carnea. Când este aproape fiartă carnea, se toarnă 3 căni de apă și o cană de orez. Orezul este foarte bine spălat astfel încât să se elimine cât mai mult din amidon. Se pune capacul dar atenție la spuma formată de orez. Se condimentează cu sare și câteva boabe de piper. Când apa scade și orezul este umflat, se stinge focul și se lasă cratița acoperită, așa bobul de orez rămâne întreg dar și fiert.

În final se adaugă un pumn de legume mexicane pentru culoare :) și mărar proaspăt tocat. Pilaful se servește cu pâine proaspătă și salată de varză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *