Negresă James Oliver

Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie, 100 g unt, 6 linguri rase cacao, 4 linguri cu vârf făină, 130 g zahăr, 1 plic praf copt, coajă de portocală sau lămâie, esență, 4 ouă, fructe confiate, vișine, nucă, rahat, ciocolată albă….

Mod de preparare: se pune ciocolata ruptă în robotul de bucătărie, se adaugă untul la temperatura camerei, cacao, făină, praful de copt, zahărul, esențe, coajă de lămâie. Se mixează puțin după care se adaugă ouăle și se mixează în continuare până la încorporarea tuturor ingredientelor.

Compoziția se toarnă într-o tavă de 24/24 cm tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se adaugă nuci, fructe confiate, rahat, ciocolata albă, fiecare ce are prin casă. Se coace negresa cca 35-40 min în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Rețeta am văzut-o pe TV Paprika la emisiunea Jamie Oliver, rețete gata în 30 de minute, el folosind un blender.

Se poate servi cu o înghețată alături.

Este o rețetă rapidă, ușor de făcut, foarte gustoasă și ciocolătoasă.

Poftă bună!

Un gând despre „Negresă James Oliver”

  1. Mulțumesc ? într-o vreme o făceam des și eu, dar nu mi-am scris rețeta și uite ca acum vroiam să o fac și nu mai țineam minte toate ingredientele ? ma bucur că am găsit-o.
    E o prăjitură super super rapida și absolut delicioasă, eu pun vișine, le împing un pic înăuntru și apoi presar deasupra fulgi de migdale ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *