Tort cu fructe Carmen

Ingrediente: 1/2 kg fructe (căpșuni, zmeură, vișine, etc), 200 g iaurt gras (smântâna 15%), 125 ml frișcă lichidă, 2 linguri de zahăr, 6 foi gelatină, pișcoturi, un plic de Tort Gelee, formă de tort 20 cm

Mod de preparare: Se bate frișca lichidă cu zahărul, se amestecă cu iaurtul.

Se adaugă gelatina pregătită conform indicațiilor de pe ambalaj și o treime din cantitatea de fructe.

Se căptușește o formă de tort cu folie alimentară și se aranjează pișcoturile stropite cu putin sirop aromatizat în funcție de fructele folosite. Eu am folosit pișcoturi rotunde stropite cu sirop aromatizat cu esență de vișine.

Deasupra se toarnă compoziția cu iaurt, se dă 20 min la frigider,

se scoate se acoperă cu restul de fructe.

La sfârșit se toarnă un plic Tort Gelee preparat după indicațiile de pe pliculeț,

se dă la rece 2 ore după care scoate din tavă.

Se porționează cu cuțitul trecut prin apă fiartă.

Este foarte fin și răcoros datorită vișinelor. În plus se realizează ușor și fără foc, lucru important pentru un desert într-o zi toridă de vară :) Mulțumesc Carmen pentru rețetă.

6 comentarii la „Tort cu fructe Carmen”

  1. Draga Stelut, un tort asemanator, cu fructe, iaurt, piscoturi si gelatina, am facut pentru prima data dupa o reteta de la tine, in urma cu 5-6 ani. Am „rascolit” de cateva ori „Retetele mamei” si n-am mai dat de el. Mi-l amintesc perfect. Era intr-o forma dreptunghiulara, predominau fructele rosii si cel mai mult mi-a placut cum se scotea din tava, cu folia alimentara. Oricum ma bucur si de aceasta reteta a lui Carmen. Cat de curand! :)

  2. :) Nu acesta! Era intr-o forma dreptunghiulara si parca era si cu un praf de budinca de capsuni…parca. :) E poveste veche, prietenia noastra! :)*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *