Sărățele cu chimen

Ingrediente: 550 g de făină, 1 plic de drojdie Dr Oetker, 1 linguriță zahăr, 2 lingurițe sare, 150 g untură, 150 g margarină, 2 linguri smântână,  150-200 ml lapte, 1 gălbenuș de ou, chimen pudră, 1 ou pentru decor.

Mod de preparare: Făina se amestecă cu drojdia, zahărul, sarea și chimenul. Se freacă untura cu margarina și smântâna. Peste amestecul de faină se adaugă amestecul de untură, laptele și gălbenușul de ou. Se încorporează cele două compoziții cu mâna. Dacă aluatul este prea vârtos se adaugă lapte, dacă este prea moale se adaugă puțină făină. Se scoate pe planșetă și se frământă până se obține un aluat numai bun de întins. Se înfășoară în folie alimentară și se tine la rece până la prelucrare.

Pentru a se lucra mai ușor se împarte aluatul în 2-3 bucăți. Se întinde pe planșeta înfăinată și se taie după preferința, cu forma de covrigei sau cu ruleta, bețișoare.

Se așează în tava îmbrăcată cu hârtie de copt, se lasă cca 5 minute să se odihnească, se ung cu ou bătut, se presară cu sare, cașcaval, chimen, susan după preferință. Se coc în cuptorul încălzit înainte, la temperatură medie cca 20 min. până sunt frumos rumeniți.

Un gând despre „Sărățele cu chimen”

  1. Pingback: Covrigei cu unt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *