Cornulețe fragede cu rahat

Ingrediente: 250 g untură/margarină, 150 g zahăr pudră, 100 g smântână, 2 ouă, 1 linguriță de oțet, 1 pachețel de praf de copt de la Dr Oetker, 600 g făină, rahat

Modul de preparare: Se mixează untura/margarina cu zahărul pudră,

se adaugă smântâna

urmată de ouă.

Se mixează până de obține o pastă groasă.

Se pun 3-4 linguri de făină

și praful de copt dizolvat într-o linguriță de oțet.

Se mixează obținându-se o pastă fina.

Se mai adaugă câteva linguri cu făină, se amestecă cu o lingură, urmând ca atunci când aluatul devine mai compact să se scoată și să se frământe pe planșetă.

La final rezultă un aluat fraged de consistență plastelinei.

Se aplatizează aluatul, se învelește în folie și se ține la frigider 1 oră. Între timp se taie rahatul și se dă prin zahăr pudră.

După ce s-a răcit aluatul se taie în patru. Fiecare bucată se întinde pe planșeta înfăinată,

se taie un cerc cu ajutorul unei farfurii

și fiecare cerc în  12 triunghiuri și pe fiecare se așează o bucățică de rahat.

Se rulează fiecare triunghi de la bază la vârf formându-se cornulețe.

Se așează în tavă și se coc în cuptorul preâncălzit cca 15-20 min, la foc mediu,

până capătă culoare puțin maronie.

Se lasă să se răcorească în tavă, se scot cornulețele într-un castron și se pudrează cu zahăr farin

Rețeta este inspirată din Farfuria veselă.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *