Găluște de griș

Eu folosesc găluște la multe supe: supă de pui, supă de roșii, supă de gulii, supă de mazăre dar și la tocănițe ….

Am o metodă foarte simplă și găluștele sunt pufoase. Știu că sunt multe alte metode, dar dacă așa-mi reușesc bine nu are rost să-mi modific rețeta moștenită de la mama și bunica.

Ingrediente: 1 ou, 4-5 linguri rase de griș (în funcție de mărimea oului), puțină sare.

Mod de preparare: într-o farfurie adâncă mica (din cele pentru copilași) se bate oul cu puțină sare. Se adaugă pe rând grișul amestecând în continuare cu furculița.

Compoziția trebuie să fie nici tare nici moale.

Se lasă să se odihnească cca 5 minute, timp în care se mai îngroașă, după care se fac găluștele (dacă totuși compoziția este prea tare se adaugă puțin lapte și se încorporează cu furculița). Cu o lingurița muiată în supă se ia din compoziție și se pun găluștele în supa care fierbe la foc mic.

Pe măsură ce fierb se ridică la suprafață și-și măresc volumul.

În supe sau tocănite se fierb cca 15 min după care se stinge focul. Când se mai răcorește supa se poate servi.

Poftă bună!

Un gând despre „Găluște de griș”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *