Pâine rustică fără gluten

Cei care suferă de intoleranță la gluten pot de acum să consume o pâine delicioasă din făină fără gluten de la Dr Schar. Vă propun o rețetă foarte simplă la care nu trebuie să vă murdăriți mâinile cu frământatul.

Cu această rețetă mă alătur campaniei „Rețete creative de pâine fără gluten cu Dr. Schar”, campanie găzduita de Ruxandra.

Ingrediente: 500 g făină fără gluten „Mix per pane rustico Brot-Mix Dunkel de la Schar„, 550 ml apă călduță, 2 plicuri drojdie uscată de la Schar, 1 linguriță sare, 2 lingurițe zahăr, 2 linguri de ulei, 4 linguri de lapte, semințe

Mod de preparare: Într-un castron se pun ingredientele uscate: făina, drojdia, zahărul, sarea, semințele și se amestecă.

Se adaugă apa călduță, laptele și uleiul și se încorporează cu o lingură. Atenție, nu se frământă de loc cu mâna.

Aluatul este lipicios, moale dar compact.

Se acoperă castronul cu o folie alimentară și un prosop și se lasă cca 20 min la crescut.

Se scoate aluatul pe hârtie de copt, se modelează

și se așează într-o tavă de cozonac destul de mare (31/15/10)

Se acoperă cu un prosop și se lasă la loc călduț cca 10 min. Când aluatul este crescut se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace cca 45 min la foc mediu. Înainte de a fi gata, pâinea se scoate din cuptor, se pensulează cu putină apă, astfel coaja va fi rumenă și crocantă.

Se coace încă 10 min (eu am făcut totuși testul cu un bat de frigăruie) după care se scoate din cuptor

și se pune pe un suport de lemn să se răcească.

Pâinea se feliază când s-a răcorit puțin, cu un cuțit bine ascuțit.

Pâinea rustică cu făină „Mix per pane rustico Brot-Mix Dunkel de la Schar” a fost deja testată de soțul meu și este foarte bună. Mulțumesc Ruxandra pentru provocare. Sigur voi repeta experiența.

Campania de rețete creative de pâine fără gluten are două etape: prima în care 10 bloggeri (printre care și eu) propun rețetele de pâine (01-15 martie), cea de-a doua etapă constând într-un concurs în care cititorii își pot alege o rețetă din cele propuse, o reproduc și pot câștiga o o mașină de pâine Tefal Nutribread dar și produse fără gluten. Dacă preferați o pâine rustică precum cea realizată de mine, vă invit s-o realizați  și poate veți fi fericita câștigătoare a unui premiu. Regulamentul concursului și detalii despre concurs găsiți aici.

2 comentarii la „Pâine rustică fără gluten”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *