ghiocel07 on 26 February 2015 - 1,416 views

Ingrediente: 120 g unt, 80 g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, cca 200 g făină, un praf de sare, un vârf de cuțit praf de copt, 100 g nuci/alune, fructe din dulceață (în cazul meu vișine)

Mod de preparare: Se mixează untul cu zahărul și zahărul vanilat până se obține o cremă, după care se adaugă și gălbenușul. Se mixează până se încorporează și acesta, se adaugă făina amestecată cu sarea și praful de copt și se amestecă cu o lingură apoi se scoate pe planșeta înfăinată si se frământă cu mâna obținându-se un aluat de consistența plastilinei.

Se pregătesc două vase pentru nucă și albușul de ou.

Se fac bile din aluat, cu diametrul de cca 2-2,5 cm care se trec prin albușul bătut cu furculița și prin nucile/alunele prăjite și măcinate grosier.

Se așează în tava tapetată cu hârtie,

se face o adâncitură în mijloc

în care se pune o vișină din dulceață.

Se pune tava pe treapta din mijloc a aragazului, fursecurile se coc la temperatură medie cca 15 min, până se rumenesc frumos.

Mulțumesc Laura Laurențiu pentru inspirație. Sunt delicioase!

Un Comentariu la “Fursecuri cu nuci și dulceață”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Biscuiți și fursecuri de Crăciun

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.