Tăiței de casă

Ingrediente: 2 ouă, 180-200 g făină, sare

Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron, se adaugă ouăle și făina.

Se amestecă ingredientele la început cu lingură

urmând a se frământa apoi cu mâna un aluat elastic și nelipicios.

Se înfoliază și se lasă să se odihnească 1 oră. Între timp se pregătește aparatul de tăiței. După o oră se începe joaca :) Se porționează aluatul în patru bucăți și se trece fiecare prin cele 7 poziții de întindere, după fiecare făcându-se înfăinare.

Fâșiile se lasă puțin să se usuce, după care se trec prin dispozitivul special de tăiat. Se răsfiră taițeii pe un prosop curat și se lasă la uscat.

Eu am făcut tăiței subțiri pentru supă.

Este prima dată când fac tăiței deși am mașina moștenită la la soacra mea de cca 4 ani. Sigur nu va fi și ultima dată, nimic greu, chiar plăcut.

2 comentarii la „Tăiței de casă”

  1. Socrilor si soacrelor…vesnica recunostinta! Eu de la socrul meu am invatat sa fac taietei/taitei, inca de la prima vizita in casa lor! Ii vor placea foarte mult lui Alexandru…ai sa vezi!

    1. @mariana-la noi numai bunica și mai târziu soacra mea făcea tăiței, și asta din când în când.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *