Salată cu ou românesc

Ingrediente: 1 ceapă mică, 2 castraveți cornișor, câteva roșii chery, telemea, ou, sare, piper, oțet

Mod de preparare: ceapa se taie julien, se sărează, se pune putin oțet, se lasă câteva minute după care se stoarce și se pune în castron. Castraveții se feliază, roșiile se taie în sfert sau jumătate în funcție de mărime, telemeaua cubulețe mici. Toate se adaugă în castron, se condimentează cu sare și piper, se toacă puțin mărar și se amestecă. Într-o mică cratiță se pune apă la fiert cu oțet și sare și când fierbe se sparge un ou care se ține foarte puțin, doar până albușul este prins și gălbenușul acoperit de albuș. Se scoate oul cu o paletă și se pune peste salată.

O felie de pâine de casă lângă merge de minune! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *