Paste (pătrate mari) cu carne și cașcaval

Ingrediente: paste făinoase (eu am avut pătrate mari), 200 g carne slabă de porc, 1 lingură pasta de ardei, 3 căței de usturoi, sare, piper, cașcaval, mărar, lămâie

Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se scurg sub jet de apa rece pentru a opri procesul de gătire. Se taie carnea fâșii subțiri și se trage în tigaia unsă cu putin ulei. Se condimentează cu sare și piper. În 8-10 minute, amestecând încontinuu, este gata. Se adaugă pasta de ardei, usturoiul dat prin presă, putină apă și se lasă să se înăbușe sub capac. La sfârșit se storc câteva picături de lămâie. Se toarnă amestecul peste pastele fierte,

se presară cașcaval ras, mărar tocat mărunt și se amestecă.

Se servesc pastele într-o farfurie adâncă cu fâșii de cașcaval și piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *