Budincă de cozonac

Ingrediente: 6 felii groase de cozonac, 4 ouă, 1 cană zahăr, 1 cană lapte, esență de vanilie, merișoare/stafide

Mod de preparare: Se taie cozonacul în cuburi mărișoare și se pune într-o formă.

Se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se bat cu telul sau mixerul până acesta se topește.

Se adaugă laptele, se pune esența de vanilie, se amestecă compoziția

după care se toarnă peste cozonacul din formă.

Se apasă cu o lingură să se imbibe bine  și se lasă 2-3 min să pătrundă lichidul în cozonac.

Se adaugă merișoare/stafide/nuci și se introduce forma la cuptorul preîncălzit. Se coace aproximativ 30 min la foc mediu, până făcând testul cu scobitoarea, aceasta iasă umeda.

Se lasă puțin să se răcească după care se taie felii și se servește pudrată cu zahăr.

Un desert foarte bun și aromat făcut din cozonacul rămas după sărbători. Eu am avut cozonac cu nucă și cacao. Și întotdeauna rămâne o bucată de cozonac :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *