ghiocel07 on 21 December 2014 - 1,786 views

Ingrediente: 400+100 g făina, 200 g margarină, 200 g telemea de vaci, 1 ou, 150 ml lapte bătut, 1 plic drojdie uscată de la Dr Oetker, 1 linguriță sare

Mod de preparare: Se mixează margarina spuma, se adaugă oul,

laptele bătut,

telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se schimbă paletele de la mixer, se adaugă făina amestecată cu drojdia și se mixează ușor.

Se obține un aluat lipicios

care se scoate pe planșeta înfăinată și se frământă cu restul de făină (100 g). Se obține un aluat ușor de întins care se lasă 30-40 min să se odihnească la rece.

Se întinde pe planșeta înfainată o foaie groasă de cca 0,5/1 cm

care se taie bastonașe/covrigei.

Se ung cu un ou bătut  și se presară sare, chimen, susan după preferință.

Se coc în cuptorul preâncălzit cca 10 min (până se rumenesc) la foc mediu.

Foarte bune!

Un Comentariu la “Sărățele/covrigei cu telemea”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Covrigei, sărățele, pateuri …..

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.