Brioșe cu ciuperci

Ingrediente:  2 ouă, 250 g făină, o linguriță praf de copt, 250 ml lapte, 50 g unt topit, 2 linguri ulei, o ceapă, 100 g salam, 100 g mazăre din conservă, 200 g ciuperci, sare, piper, ierburi aromate.

Mod de preparare: Se topește untul și se lasă să se răcească. Se amestecă cu ouăle bine bătute, se adaugă și laptele. Se cerne făina amestecată cu praful de copt peste ingredientele lichide.

Se amestecă bine cu telul, se condimentează după gust (eu am pus sare cu verdețuri de laBad Ischl și Hallstatt). Într-o tigaie se călește ceapa tocată mărunt până devine lucioasă.

Se adaugă ciupercile și se călesc până ciupercile sunt făcute și zeama a scăzut. Se adaugă salamul și se mai lasă puțin pe foc.

Se adaugă mazărea și se sotează toate împreună cca 3 minute.

Se lasă amestecul să se răcească apoi se pune peste compoziția de ou, făcută anterior și se amestecă ușor.

Cu o lingură se pune această compoziție în formele de brioșe îmbrăcate cu hârtiuțe speciale sau de silicon.

Se coc în cuptorul preîncălzit cca 15-20 min la temperatură medie, să fie bine rumenite. Pentru siguranță se face testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcorească după care se scot pe platou.

Dacă hârtiuțele nu sunt umplute prea mult, rezultă 20 bucăți. Un aperitiv bun, simplu de făcut dar și aspectuos, o altă variantă găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *