ghiocel07 on 27 November 2014 - 1,083 views

Ingrediente:  2 ouă, 250 g făină, o linguriță praf de copt, 250 ml lapte, 50 g unt topit, 2 linguri ulei, o ceapă roșie, 3 căței de usturoi, 100 g salam, o cutie mică porumb (140 g), o cutie mică mazăre (200), sare, piper, ierburi aromate.

Mod de preparare: Se topește untul și se lasă să se răcească. Se amestecă cu ouăle bine bătute, se adaugă și laptele. Se cerne făina amestecată cu praful de copt peste ingredientele lichide.

Se amestecă bine cu telul, se condimentează după gust (eu am pus sare cu verdețuri de la Bad Ischl și Hallstatt). Într-o tigaie se călește ceapa tocată mărunt și usturoiul dat prin presa până devin lucioase.

Se adaugă salamul tăiat bucățele mici, se amestecă și se călesc puțin.

Se adaugă porumbul și mazărea

și se sotează toate împreună cca 3 minute.

Se lasă amestecul să se răcească apoi se pune peste compoziția făcută anterior

și se amestecă ușor.

Cu o lingură se pune această compoziție în formele de brioșe îmbrăcate cu hârtiuțe speciale sau de silicon.

Se coc în cuptorul preîncălzit cca 15 min la temperatură medie, să fie bine rumenite. Pentru siguranță se face testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcorească după care se scot pe platou.

Un aperitiv foarte bun și simplu de făcut inspirat de pe blogul lui Teo.

 Poftă bună să aveți!

Taguri:

Un Comentariu la “Brioșe aperitiv cu mazăre și porumb”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Brioșe cu ciuperci - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.