Tocăniță de ciuperci cu cartofi natur

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 1 buc ceapă mare, carne de gulaș, 2 linguri smântână, 1 lingură rasă făină, o lingură ulei, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare: se călește ceapa tăiată julien într-o lingură de ulei, când devine lucioasă se adaugă carnea zvântată și trecută prin puțină făină.

Se amestecă, se lasă cca 5 minute sub capac după care se adaugă o cană de apă caldă și se fierbe la foc mic. Când carnea este aproape fiartă, se pun ciupercile curățate, spălate și tăiate.

Se pune capacul și se lasă să fiarbă în suc propriu, la nevoie se completează cu apă caldă. Se condimentează cu sare și piper după gust.

La final se face un sos din smântână, făină și zeamă din tocăniță și se toarnă în cratiță mestecând să nu se formeze cocoloașe.

Se pune pătrunjel verde tocat și se servește cu garnitură de mămăliguță, cartofi sau orez.

O tocăniță foarte bună, condimentată dar și sățioasă.

Pofta bună!

9 comentarii la „Tocăniță de ciuperci cu cartofi natur”

    1. @Diana-eu am scris rețeta dar pe alt calculator și se pare că nu a fost compatibil cu al meu. Scuze :)

  1. Azi am inteles tot , ms frumos . Am gatit si eu asa ceva sapt trecuta , dar cu carne de pui si ne-a placut :)

  2. Steluta, imi pare rau ca imi ignori comentariile, nu a fost nimic rautacios in ele, doar am sesizat (ca de altfel si Diana) prezenta unor greseli. Daca te-am suparat cu ceva, te rog sa ma ierti!

  3. @Mihai , nu cred ca Steluta ar face asa ceva , ea raspunde la toate comm :) intelege-o si tu , doar esti barbat

    1. Scuze dacă nu am răspuns în timp util dar am fost plecată și de pe telefon nu pot face cam tot ceea ce doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *