Ciulama cu ciuperci și mămăliguță

Ingrediente: 6 pulpe de pui, 1 lingură ulei, 1 cutie ciuperci sau proaspete, 2 linguri smântână, 1 lingură de gluten alimentar sau făină, 6 căței de usturoi, sare, piper, pătrunjel verde, mălai pentru mămăliguță

Mod de preparare: se spală bine pulpele de pui, se tamponează cu un prosop uscat, se condimentează cu sare și piper după care se prăjesc puțin într-o lingură de ulei. Se adaugă o cană de apă și se lasă să fiarbă sub capac. Când sunt fierte pe jumătate se adaugă ciupercile și se  fierb în continuare. Într-un castronel se freacă usturoiul pisat cu puțină sare, glutenul, smântâna și se amestecă energic să nu se formeze cocoloașe. Se subțiază cu puțină apă caldă după care se toarnă în cratiță. Se mai fierbe la foc mic cca 5 minute, se adaugă pătrunjel tocat și se stinge focul.

Se servește cu mămăliguță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *