Prăjitură simplă cu dovleac

Ingrediente : 350 g dovleac crud+2 linguri zahăr+1/2 linguriță scorțișoară), 3 oua, 250 g zahăr, 130 ml ulei, 130 ml apă, 250 g făină, 1 plic praf de copt

 

Mod de preparare: Se curăță dovleacul, se taie bucăți și se pune la fiert cu zahărul și o cană de apă. Se fierbe până bucățile se înmoaie, se scurge lichidul rămas, se adaugă scorțișoara, se amestecă după care se lasă să se răcească.

Se mixează (un mixer intrat în festivalul promoțiilor) ouăle cu zahărul până devin cremoase, după care se adaugă uleiul, apa și dovleacul răcit. La final se pune făina amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor cu o spatulă dar se poate și cu mixerul. Se obține o compoziție moale (așa trebuie sa fie) care se toarnă în tava îmbrăcată în hârtie de copt (31/22). Se coace în cuptorul preâncălzit, la temperatură medie circa 30-35 minute. Pentru siguranță se face proba cu o scobitoare. Se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească după care se porționează, se pudrează cu scorțișoară și zahăr pudră.

Rețeta pe etape o găsiți aici, unde prăjitura este făcută cu dulceață. Un dulce aromat și foarte ușor de făcut, cu dovleac sau dulceață.

2 comentarii la „Prăjitură simplă cu dovleac”

  1. Pingback: Dovleac copt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.