Zacuscă de dovlecei

Ingrediente:  2-3 buc dovlecei medii, 2 buc ceapă, 3 buc morcovi, 3 buc ardei kapia, 3 buc roșii, 5 buc căței de usturoi, 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingurță sare, boabe de piper, foaie de dafin

Mod de preparare: se tapetează tava cu hârtie de copt și se unge cu ulei. Se așează dovleceii tăiați bucățele. Eu am avut dovlecei cruzi (am pus 3 bucăți) și i-am folosit cu coajă.

Se adaugă morcovii rondele și ceapa tăiată julien.

Deasupra se pun roșiile  și ardeii curățați de cotoare.

Se stropesc legumele cu puțin ulei și se introduce tava în cuptorul preâncălzit.

Legumele se țin la cuptor cca o ora, la temperatură medie. La jumatatea timpului se scoate tava și se amestecă cu o lingură de lemn. Roșiile și ardeii se întorc pe cealaltă parte.

Se lasă tava în cuptor pană legumele se rumenesc frumos. Se oprește focul din cuptor și tava se mai lasă acolo pentru 20 minute. Dupa ce se răcoresc puțin, roșiile și ardeii se curăță de coajă.

Se pun toate legumele în robot/blender/tocător și se mixează fin sau se pot lăsa și bucățele, fiecare după dorință.

Se toarnă zacusca de dovlecei într-o cratiță cu fundul gros, se potrivește de sare, se adaugă usturoiul pisat, boabele de piper, foaia de dafin și se fierbe cca 40 min la foc mic.

Se pune zacusca în borcane curate și uscate, se închid cu capac și se sterilizează prin fierbere la bain marin 40 min.

Se lasă să se răcească după care se pun borcanele în cămară sau se poate servi zacusca imediat. Este prima dată când fac zacuscă de dovlecei. Auzisem că este bună, așa că am dat o căutate pe net și am ales cea mai simplă rețetă. Mulțumesc Lena….

Poftă bună, zacusca char este bună :)

Un gând despre „Zacuscă de dovlecei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.