ghiocel07 on 2 September 2014 - 1,759 views

Ingrediente: 175 g zahăr, 175 g făină, 175 ml ulei, 4 ouă medii, 160 g morcovi rași, 100 g ciocolată amăruie, Finesse cu aroma de vanilie (este de recomandat coajă de portocală sau lămâie, eu nu am avut), 1 plic praf de copt, 1 vârf de cuțit bicarbonat, 1/2 linguriță scorțișoară.

Mod de preparare: Într-un vas se pune uleiul, zahărul și ouale și se amestecă să se omogenizeze.

Se adaugă morcovii rași și vanilia, se amestecă usor să se încorporeze morcovii, nu mai mult.

În alt vas se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul date prin sită, să nu rămână cocoloașe. Se adaugă făina peste amestecul de ouă și morcov și se amestecă cu telul ușor până la omogenizare.

Se incorporează în aluat ciocolata mărunțită.

Se pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (24×24)

și se introduce în cuptorul preincalzit, la temperatură medie cca 30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

După ce prăjitura s-a răcit, se scoate pe platou

și se feliază după preferință. Se servește simplă sau pudrată cu zahăr.

O prăjitură foarte ușor de făcut și deosebit de pufoasă și aromată. Multumesc LauraA pentru rețetă.

PS. Pentru o tavă mai mare se măresc și cantitățile de ingrediente

3 comentarii la “Prăjitură cu morcovi”

  1. Am tot auzit de prajituricile cu morcovi, dar n-am mancat niciodata.

  2. @DM-este prima dată când fac și eu, este foarte bună, nu mă așteptam.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Brioșe cu morcovi și cremă de brânză

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.