ghiocel07 on 28 August 2014 - 795 views

Ingrediente: 1 ou, 1 lingură zahăr, 200 ml lapte, 150 g făină, 1/2 lingurță praf copt, 1/2 linguriță bicarbonat

Mod de preparare: Într-un vas se pune laptele, zahărul, oul și se bat bine. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul și praful de copt si se omogenizează cu o spatulă. Se obține un aluat mai gros decat la clătitele clasice.

Se încălzește  o tigaie antiaderentă și se unge cu puțin ulei. Cu un polonic se pune aluat în mijlocul tigăii, se clatină puțin pentru a se întinde în tigaie, iar focul trebuie să fie la minim, să se coacă bine clătita. Când clatita face bule la suprafață, se întoarce cu o paletă și se se coaca și pe cealaltă parte.

Se așează clătitele pe o farfurie, se pun deasupra bucățele de fructe (o piersică, o nectarină fierte aldente într-o lingură de zahăr).

Din aceste cantități mie mi-au ieșit 6 clătite cu diametrul de cca 17 cm, pentru o cantitate mai mare dublați sau triptați cantitățile.

Poftă bună!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.