ghiocel07 on 22 July 2014 - 2,782 views

Ingrediente: 400 g aluat de foietaj feliat, 10 caise proaspete, 1 plic Pudding de vanilie, 300 ml lapte, 60 g zahăr, 1 gălbenuș pentru uns aluatul, 1 linguriță lapte

Mod de pregatire: Se pregătește puddingul după indicațiile de pe pache folosindu-se numai 300 ml de lapte ca să iasă o compoziție mai tare. Se acoperă lejer cu o folie alimentară și se lasă să se răcească.

Fiecare bucată de floietaj se decupează cu o formă rotundă cu diametrul mai mare ca mărimea jumătăților de caise. Se așează în tava tapetată cu hartie de copt.

Se pune în centru fiecărui cerc o lingură de cremă

iar deasupra o jumătate de caisa.

Se unge aluatul pe margini cu gălbenuș de ou puțin diluat cu lapte.

Se coc “bărcuțele” în cuptorul preâncălzit la temperatură medie cca 12-15 minute.

Mulțumesc Sara & Mike pentru rețetă, “bărcuțele” sunt de mare efect.

Eu am avut acest cub cu aluat porționat, dar se poate folosi aluat foietaj obișnuit.

O să refac “bărcuțele” și cu pudding de căpșuni și poate cu prune 🙂

Un Comentariu la “Bărcuțe cu budincă și caise”

  1. Ma bucur ca ti-au placut si cred ca au disparut repede din farfurie, nu! Pup!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.