Ardei umpluți cu carne

Ingrediente: 5 buc ardei gras, 4 roșii, 1/2 kg carne tocată porc+vită, 1 ceapă, 100 g orez, puțin ulei, o cutie roșii în bulion, apă, sare, piper, zahăr, pătrunjel

Mod de preparare: ardeii și roșiile se spală, se taie capacul la ambele, se elimină semințele la ardei și conținutul la roșii. Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, dupa care se adaugă orezul spălat și se lasă puțin pe foc amestecându-se cu o lingură de lemn. Peste carnea tocată se pune acest amestec, se condimentează și se amestecă bine. Puteți adăuga puțină apă în compoziție, dacă vi se pare că a ieșit cam seacă.

Fiecare ardei și roșie se umplu cu amestecul de carne, ceapă și orez iar la “gura” se pune un capac din cotorul de la ardei sau o felie de roșie. Mie mi-a rămas carne și am făcut câteva perișoare.

 

Într-o cratiță se pun roșiile în bulion, se adaugă o lingură de zahăr, o cană de apă pentru subțiere și se pune la fiert. În acest moment se așează ardeii și roșiile în cratiță și cateva fire de pătrunjel verde. Când sosul dă în clocot se așează și perișoarele una câte una. Eu le-am fiert în altă cratiță, din lipsă de spațiu.

Se pune capacul, se dă focul la minim și se lasă să fiarbă cca 30 min. Se gustă sosul să fie bine condimentat. Roșiile și perișoarele se fierb mai repede așa că se scot într-o farfurie până sunt gata și ardeii. Cănd ardeii sunt fierți se repun roșiile în cratiță, eventual și perișoarele, și se mai dă un clocot.

Ardeii umpluți se servesc cu smântănă.

Poftă bună! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *