Pârjoale din dovlecel

Ingrediente: 1 dovlecel mărișor, 2-3 cartofi, 1-2 morcovi, 100 g telemea, 1 ou, 2 catei de usturoi, sare, piper, boia, pesmet

Mod de preparare: Dovlecelul se curăță și se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, se sărează și se lasă câteva minute după care se stoarce bine. Cartofii fierti se curăță și se dau pe răzătoare, la fel și morcovii. Într-un castron mare se combină cele trei legume, se adaugă telemeaua rasă și usturoiul dat prin presa, oul intreg și condimentele.

Compoziția de leagă cu o lingură de pesmet astfel încât să rezulte o pasta omogenă, numai bună de prelucrat.

Se fac pârjoale care se dau prin pesmet

și apoi se prăjesc în ulei încins pe ambele parți.

Se scot cu paleta pe hârtie absorbantă pentru eliminarea excesului de ulei. Se servesc cu garnitură de cartofi sau simple cu salată de sezon.

Și dacă tot este timpul zarzavaturilor, chiar merită să profitam din plin de ele.

2 comentarii la „Pârjoale din dovlecel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *