ghiocel07 on 7 May 2014 - 1,455 views

Ingrediente: 300 g făină, 200 g unt, 200 g zahăr, 150 g ciocolată amăruie, 2 ouă mari, 1/2 plic praf de copt, un vârf de cuțit sare, zahăr vanilat cu aromă de rom, esență de mentă.

Mod de preparare: se spumează untul la temperatura camerei, se adaugă zahărul și se mixează împreună până se obține o cremă. Se adaugă zaharul vanilat, sarea, ouăle și puțină esență de mentă, se mixează. Se adaugă peste crema de unt făina amestecată cu praful de copt, după care se pune și ciocolata tăiată în bucățele nu foarte mici. Toate se înglobează în aluat cu ajutorul unei spatule sau o lingură de lemn. Se încălzește cuptorul la temperatură medie. Cât timp se încălzește cuptorul, aluatul se ține în frigider. După ce cuptorul s-a încălzit, se scoate aluatul din frigider și se formează cu mâna ușor umedă, biluțe de aluat, de mărimea dorită. Se așează biluțele la distanță de 4-5 cm între ele în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc biscuiții pentru 15 minute sau până când încep să prindă culoare pe margini, după care se scoate tava din cuptor, se lasă pe masă pentru 2-3 minute, după care biscuiții se așează pe un grătar să se răcească.

Biscuiții se fac foarte repede și sunt deliciosi. Rețeta în etape se găsește aici.

Un Comentariu la “Biscuiți cu ciocolată amăruie și mentă”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Înghețată cu mascarpone - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.