Fursecuri cu migdale

Ingrediente: 250 g făină, 150 g migdale măcinate (nucă), 2 ouă, 1 gălbenuș, 130 g unt, 120 g zahăr pudră, 1 plic Finesse de portocală

Mod de preparare: Se pun într-un castron ingredientele (făina, la inceput 200 g, ouale, gălbenușul, zahărul, untul la temperatura camerei,

apoi se adaugă migdalele măcinate, aroma de portocală)

și se framantă cu mâna, obtinându-se un aluat omogen. Dacă aluatul este prea moale se adaugă și restul de faină. Oricum aluatul nu trebuie să fie foarte vârtos.

Se învelește în folie alimentară și se ține la frigider cel puțin 30 de minute.

Se întinde o foaie de cca 0,5 cm,

din care se decupează fursecuri care se coc la foc mediu în cuptorul preâncălzit cca 20 min.

Păna se coace o tavă de fursecuri, restul aluatului se ține la rece.

Se scot pe un platou și se lasă să se răcească

după care se lipesc două câte două cu cremă și se decorează cu ciocolată topită.

Se consumă imediat sau se pot păstra câteva zile la rece.

Numai bune pentru Iepuraș :)

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *