Tort cu produse de la Dr.Oetker

Inainte de Anul Nou am primit un pachet de la echipa Dr.Oetker, cu mentiunea ca „…echipa Dr. Oetker te-a remarcat si de-a lungul anului 2013 ne-ai facut sa zambim”. M-a bucurat pachetul dar mai ales atentia acordata.

Iata si fotografia produselor primite:

Multe dintre produsele primite le folosesc in mod curent, dar acum, pentru acest tort, am folosit in mod special reteta si produsele din pachet.

Ingrediente blat: 4 oua, 3 linguri apa fierbinte, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g faina, 50 g glutin, 2 lingurite praf de copt

Mod de preparare blat: Se mixeaza ouale cu apa fierbinte la viteza maxima 1 min. Se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand 1 min la viteza mica apoi 2 min la viteza maxima. Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul si se incorporeaza in compozitia de ou, amestecandu-se continuu. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se coace in cuptorul preancalzit cca 25-30 min la temperatura medie. Se verifica cu scobitoarea, se scoate blatul din tava si se pune pe hartie de copt sa se raceasca.

si inimioara….

Cand s-au racit blaturile se taie pe orizontala in 2 felii.

Ingrediente crema: 2 plicuri crema pentru prajituri cu gust de cafea, 450 ml lapte rece, 4 linguri zahar pudra.

Mod de preparare crema: conform indicatiilor de pe pachet.

Ingrediente sirop: 300 ml apa calda, 100 g zahar, 2 lingurite esenta de cafea.

Mod de preparare: se topeste zaharul in apa, apoi se adauga esenta de cafea.

Mod de asamblare: Se insiropeaza prima felie de blat si se unge cu jumatate din cantitatea de crema, se aseaza a doua felie de blat, se insiropeaza si se unge cu cea de a doua jumatate din crema. Se decoreaza cu trandafiri napolitana de la Dr. Oetker.

Un tort usor de facut si sigur gustos.

Multumesc Dr. Oetker (Andrada Vlasceanu). Cu acest tort particip la „Campanie de SARBATOARE” organizata de Veronica.

4 comentarii la „Tort cu produse de la Dr.Oetker”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *