Chec cu albusuri, nuci si ciocolata

Ingrediente: 1 pahar albusuri, 1 pahar zahar, 1 pahar faina, 100 g nuci tocate, 50 g ulei, coaja rasa de portocala, 2 linguri cacao, 1/2 tableta de ciocolata.

Mod de preparare: Albusele se bat spuma dupa care se adauga zaharul, se mixeaza la viteza maxima pana se topeste zaharul.

Se adauga coaja de portocala.

faina, uleiul, nucile si se incorporeaza cu spatula.

Se pune trei sfert din compozitie intr-o tava de chec (24/10) imbracata cu hartie de copt,

se presara ciocolata maruntita

iar deasupra se pune cu lingura restul de compozitie amestecata cu cacao.

Se niveleaza cu atentie.

Se bate putin tava de masa si se introduce in cuptorul preancalzit. Se coace la temperatura medie cca 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa putin in tava sa se odihneasca dupa care se aseaza pe un gratar (sau platou acoperit cu prosop de bucatarie) si se pudreaza cu zahar farin.

Cand s-a racorit se taie felii.

Un dulce foarte bun cu albusurile ramase de la alte preparate si pastrate in congelator. Reteta este inspirata de aici, dar am facut cateva modificari la cantitati.

Pofta buna!

2 comentarii la „Chec cu albusuri, nuci si ciocolata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *