Tocanita cu orez si legume

Ingrediente: carne de pasare (eu am avut de rata), 1 ceapa mare, pasta de ardei, sare, piper, lamaie, patrunjel, orez basmatic, mix de legume congelate

Mod de preparare: Se curata bine carnea de pasare, se spala si se portioneaza dupa care se pune intr-un castron, se stoarce o jumatate de lamaie, se adauga piper proaspat macinat si se amesteca. Se lasa la macerat cel putin 30 min. Intr-o cratita cu putin ulei se caleste ceapa taiata julien peste care se pune carnea, se amesteca bine pana-si schimba culoarea. Se adauga o cana de apa calda, se pune capacul si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Intre timp se mai completeaza cu apa. Se adauga o lingurita de pasta de ardei si sare, daca mai este nevoie iar la final patrunjel tocat.

In alta cratita se fierbe 100 g orez basmatic si cand este aproape gata se adauga o mana de mix de legume congelate si patrunjel tocat. Se aranjeaza garnitura pe o farfurie cu ajutorul formei

primite de la copii de Mos Craciun.

Se adauga tocanita langa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *