ghiocel07 on 6 December 2013 - 2,643 views

Ingrediente: 250 g margarina, 100 g zahar tos, 1 ou, 350 g faina, 150 g migdale macinate, o lingurita scortisoara, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita praf de copt, Finess-vanilie, crema de ness, glazura pentru prajituri de la Lidl

Mod de preparare: Se mixeaza margarina la temperatura camerei, cu zaharul.

Se pune oul si  finess-ul de vanilie si se mixeaza

pana se formeaza o crema consistenta.

Acum se renunta la mixer, se pune faina (cernuta) amestecata cu sarea, scortisoara si praful de copt.

Se incorporeaza cu spatula

Se adauga migdalele si se incepe framantatul cu mana. La nevoie se mai poate adauga putina faina.

Cand aluatul e legat se infoliaza si se tine la frigider cel putin o ora, se poate si pana a doua zi cand se lucreaza.

Pentru a se lucra usor, se imparte aluatul in doua bucati. Se intinde cu grija pe planseta infainata, o foia de cca o jumatate de cm grosime si se taie cu o forma rotunda.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mediu, in cuptorul preancalzit pana prind culoare deasupra, atentie sa nu se arda.

Se lasa putin sa se raceasca dupa care se scot fursecurile pe un platou.

Pentru crema de ness: Se pune o tableta de ciocolata alba sau cu lapte rupta bucatele mici in frisca lichida si se dizolva pe baie de abur pana se topeste. Se adauga nessul si se amesteca. Se lasa sa se raceasca dupa care se mixeaza energic devinind o crema consistenta. Cu aceasta crema se lipesc doua cate doua fursecurile, dupa care se lasa sa se intareasca crema. Intre timp se topeste glazura pentru prajituri. Se cufunda fiecare fursec cu o parte in glazura si se pun pe gratar. Se pot orna sau nu, in functie de sezon 🙂

Cand s-a uscat glazura se transfeta pe platoul de servire.

Sper ca Mos Nicolae a fost multumit de aceste fursecuri 🙂

 

 

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.