Dulceata de gutui

Am cumparat 4-5 gutui de la Targul Produselor Traditionale din Petrila, dar am si primit o plasa de la Maria asa ca m-am apucat de facut dulceata de gutui. Eu o fac simpla cu Gel Fix Super 3:1 Dr.Oetker. Stiu, carcotasii o sa spuna ca sunt E-uri dar am studiat plicul si nu este nimic periculos……

Ingrediente: 1 kg gutui, 350 g zahar, 1 plic Gel Fix Super 3:1 Dr.Oetker

Modul de preparare: Se spala bine gutuile, se taie in jumatate, se scoate casuta cu samburi, se curata de coaja si se taie bucatele mici. Se pun intr-un vas cu apa si putina zeama de lamaie.

Cand toate sunt taiate se scurg bine de apa si se transfera in vasul in care se fierbe dulceata. Intr-un castron se amesteca zaharul cu praful de Gel Fix si se pune peste gutui.

Se amesteca bine si se pune dulceata la foc mic. Dulceata de gutui se fierbe minim trei minute din momentul in care incepe sa clocoteasca (trei-cinci minute). Se amesteca din cand in cand.

Intre timp se spala si se usuca bine borcanele in care se pune dulceata. Borcanele se aseaza pe o tava de metal si se umplu cu dulceata fierbinte. Se inchide fiecare borcan cu capacul si se intorc pe capac.

Se lasa pana a doua zi cand se aseaza frumos in camara.

 

3 comentarii la „Dulceata de gutui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.