Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente: 450 g de faina, 200 g unt, 200 g zahar alb, 100 g zahar brun, 2 oua, 200 g ciocolata cu lapte, 50 g ciocolata amaruie, 1 lingurita bicarbonat, esenta de vanilie, putina sare

Mod de preparare: Se pune untul la temperatura camerei in bolul de la mixer si se freaca suma,

dupa care se adauga si zaharul si se mixeaza pana devine o crema.

Se adauga ouale si esenta de vanilie

si se continua mixarea pana se incorporeaza bine in crema de unt.

Se schimba paletele de la mixer si se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu,

lingura cu lingura pana este incorporata. Se opreste mixerul, se adauga ciocolata cu lapte maruntita si se amesteca cu mixerul sau cu spatula pana la omogenizare.

Se adauga si ciocolata amaruie (jumatate de tableta)

Aluatul devine destul de vartos dar se lucreaza usor cu el.

Se formeaza bile de marimea unei nuci si se pun in tava acoperita cu hartie de copt, distantate intre ele, vor creste la copt. Se lucreaza foarte usor din cauza untului, nu se lipeste aluatul de mana.

Se coc in cuptorul preancalzit, cca 15-20 min la foc mic. Mare atentie cand incep sa se coloreze la suprafata sunt gata, se mai intaresc cand se racesc. Se incearca totusi cu degetul sa fie ferme.

Sunt crocante la exterior si moi in interior iar cand musti si simti bucatele de ciocolata mai mare placerea. Din cantitatea de mai sus iasa destul de multe.

 Sigur sunt pe gustul copiilor dar si al parintilor.

Pofta buna!

Sursa cu mici amendamente.

3 comentarii la „Fursecuri cu ciocolata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *