Zacusca de fasole uscata

Ingrediente: 1 kg fasole uscata, 1 kg ardei capia (gogosari), 1/2 litru bulion, 1/2 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1-2 foi de dafin, piper boabe, sare mare

Mod de preparare: Se pune seara fasolea la inmuiat iar a doua zi se fierbe (eu am folosit oala sub presiune), dupa care se scurge, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat.

Se coc ardeii, se curata de coaja, de cotor si semine si se dau prin masina.

Ceapa se curata, se da prin tocator

si se caleste in ulei. Se adaugă 1 linguriță de sare.

Peste ceapa calita se adauga ardeiul

si se lasa la foc mic, timp de 15 minute amestecând mereu să nu se prindă de vas.

Se adauga fasolea, se condimentele cu sare,

se amesteca incet cu lingura de lemn,

se toarna bulionul se pune foaia de dafin și boabe de piper si se lasa pe foc pana cand uleiul se ridica deasupra. Cam 1ora la foc mic. Se fierbe pe foc mic cu capacul sprijinit pe lingură de lemn.

Se gusta si la nevoie se mai adauga sare. Se da deoparte cratita si se toarna fierbinte in borcane uscate cu ajutorul unui mic polonic.

Se invelesc borcanele in patura si se lasa sa se  raceasca acolo pana a doua zi.

Inca o data ma felicit pentru masina de tocat pe care mi-am achizitionat-o :)

PS. Uneori am fiert borcanele alte ori nu….dar le-am ținut în pături Acum fiind mai cald afară le-am pus la fiert și le-am ținut până s-a răcorit apă după care borcanele fiind încă calde le-am pun în pături.

14 comentarii la „Zacusca de fasole uscata”

    1. @felicia-sunt 10 borcane de 400 g (se văd în fotografie). Eu nu pun aspirină, le-am lăsat în pături până a doua zi.

  1. Nu se pun borcanele la fiert cu continutul? Mie mi s-a stricat zacusca, gata, gata sa explodeze borcanul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *