Fursecuri marocane

Ingrediente: 250 g susan, 200 g zahar pudra, 100 g faina (4 linguri daca este nevoie), 3 oua, 1 pliculet de praf de copt, esenta de lamaie, 1 praf de sare

Mod de preparare: Se pune susanul intr-o cratita neaderenta si se prajeste la foc mic.

Se amesteca cu o lingura de lemn pana devine auriu.

Susanul prajit se macina pana devine ca o pasta.

Eu am folosit tocatorul fin de la blender.

Se pune susanul intr-un bol

si peste el se adauga restul ingredintelor.

Se amesteca cu mana pana se obtine o compozitie legata, dar nu tare. Eu am mai adaugat 4 linguri de faina, probabil ouale erau mai mari.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se incepe formarea fursecurilor. Cu mana umeda se fac bile de marimea unei nuci si se dau prin zahar pudra.

Se pun in tava la fel ca si in cazul fursecurilor cu ciocolata.

O parte le-am facut in formele de briose (silicon).

Se coc la foc potrivit cca 15 min, pana prind culoare si zaharul crapa deasupra.

Sunt foarte aseamanatoare cu fursecurile cu ciocolata, numai ca ingredientul de baza este susanul. Atentie celor alergici….

Sunt foarte bune si dulci.

Multumesc Jamila pentru reteta.

Un gând despre „Fursecuri marocane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *