Ardei „piripiri” pentru ciorba

Pentru cei care doriți ceva iute, dar nu foarte iute, la ciorba sau sărmăluțe revin cu rețeta făcută în fiecare an. Știu că sunt altele multe mai sofisticate, cu alte ingrediente, dar rețeta asta-i place fiului meu și atunci nu-i aduc nici o îmbunătățire.

Ingrediente: 1 kg ardei iute (verde), 2 kg ardei capia (rosu), ½ l otet, ½ cana zahar, 2 lingurite sare mare

Mod de preparare: Se spala bine ardeii iuti si se taie fideluta pana la cotor cu seminte cu tot (eu am folosit razatoarea Bornner si manusi).

Ardeii capia se spala, se elimina cotoarele si semintele dupa care se toaca fideluta cu aceeasi razatoare minune, atentie la mana, reteta nu contine carne :)

Intr-un vas mare se pun ambele feluri de ardei, fiti linistite nu se cearta….se presara cu sarea, zahar, se toarna otelul

si se omogenizeaza cu o lingura, de preferat de melamina sau silicon.

Se lasa la macerat 24 ore, mestecand din cand in cand. Desi cantitatea este mare, dupa 24 ore scade foarte mult si lasa multa zeama.

Se pune amestecul in borcane uscate si se toarna lichidul rezultat peste ele. Se tine in camara (in frigider) si se foloseste la ciorbe sau la orice considerati necesar.

6 comentarii la „Ardei „piripiri” pentru ciorba”

  1. Asa ceva imi place si mie si cred ca incerc cateva borcane, nu asa cantitate mare, eu nu am razatoare de aceea dar banuiesc ca se pot si toca asa mai grof cu cutitul, iese la fel altfel.

    Am mai vazut la cineva zilele trecute o reteta asemanatoare in care pusese si ceapa si boabe de piper

  2. @perle-poti face o jumatate din cantitate, mare atentie, sa tai ardeii iuti cu manusi chirurgicale sa nu te usture mainile. Poti sa-ti cumpaeri chiar si o razatoare mai putin performanta dar sa aiba cutit de „varza”. Succes!

  3. Pingback: Ciorbă de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *