ghiocel07 on 6 September 2013 - 5,271 views

Ingrediente blat: 5 oua, 150 g zahar, 150 g faina, un varf cutit de sare (atentie, nu se foloseste praf de copt)

Mod de preparare: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si cu sarea

pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschie la culoare (cca 20 min).

Se adauga putin cate putin faina cernuta si se amesteca cu grija de jos in sus,

dinspre centru spre exterior cu spatula sau lingura de lemn. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, se adauga alta faina si tot asa pana se epuizeaza toata faina.

Se aseaza aluatul intr-o forma ( 24 cm) tapetata cu unt si faina si se niveleaza cu foarte mare grija suprafata.

Nu se toarna aluatul in acelasi loc pentru ca se poate obtine un pandispan cu bolta sau cocoasaDupa nivelare, se loveste forma de masa de cateva ori ca sa se elimine excesul de aer din aluat. Vor aparea la suprafata cativa bulbucei.

Se introduce pandispanul in cuptorul preincalzit la temperatura medie spre mica pentru 20 –25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Se stinge cuptorul, se intredeschide usa si se lasa sa se raceasca inauntru.

Nu trebuie sa se raceasca complet ci doar sa se racoreasca si sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Se rastoarna cu grija pe un gratar  si se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate taia  in foi. Reteta de pandispan apartine Laurei A, careia-i multumesc. A reusit foarte bine.

Pentru crema am folosit o cutie de Crema de le Dr.Oetker, Alba ca Zapada, am respectat instructiunile de pe pachet cu deosebirea ca am pus numai 8oo ml lapte si am adaugat coaja rasa de portocala.

 

Se taie blatul de tort in doua, se insiropeaza si se umple cu crema gustoasa si aromata. Intreg tortul se imbraca in aceasta crema si se decoreaza dupa preferinta.

Se lasa la frigider 1-2 ore dupa care se feliaza.

Pentru ca zilele acestea se implinesc 6 (sase) ani de cand scriu si intretin blogul Ghiocel07, dedic acest tort celor care-l citesc, celor care comenteaza si celor care-si sacrifica cateva minute din viata pentru a fi langa mine.

Va multumesc tuturor dragi prieteni!

2 comentarii la “Tort “Alba ca Zapada””

  1. Imi place foarte mult site-ul dumneavoastra, de cand l-am gasit il urmaresc cu drag si interes,
    Felicitari.

  2. @perle-multumesc pentru vizita si interes.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.