Briose cu „capac” de biscuiti

Ieri am fost apostrofata, „nu avem nimic dulce”? Ma pun pe treaba sa nu mai cautam prin sertare dupa putina cioco :)

Ingrediente: 2 pachete de biscuiti cu crema „ulpio”, 275 g branza de vaci proaspata, 2 linguri smantana, 5 linguri rase de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de gris, 2 oua, o lingura cu stafide, 12 hartiute de briose

Mod de preparare: Se desfac biscuitii, eu am avut o parte cu crema de ciocolata si o parte cu crema de vanilie. 12 jumatati pe care a ramas crema se pun in hartiute/forme de silicon cu crema in sus. Restul cu si fara crema se maruntesc in robot.

Se pune intr-un bol branza dulce, zaharul, zaharul vanilat si ouale

si se mixeaza obtinandu-se o crema fina.

Se adauga smantana si se incorporeaza in crema de branza.

Biscuitii maruntiti in robot si se adauga in crema si se amesteca cu o spatula.

Se adauga stafidele si se omogenizeaza compozitia.

Daca compozitia este prea lichida se pun 2 linguri de gris si una de faina.

Se pun cam 2 linguri din compozitia de branza in fiecare hartiuta/forma de silicon

 

pana intreaga tava este plina.

Briosele se tin la copt cca 20 min la temperatura mica, in cuptorul preancalzit. Oricum mirosul prevesteste coacerea lor :) Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Cand briosele sunt gata se scoate tava din cuptor,

se lasa sa se raceasca, daca nu aveti cumva prin preajma vre-un pofticios :) se scot din forme si se trece la sedinta foto.

Ieftin, usor de facut dar mai ales usor de mancat.

Reteta este inspirata din carticica „Retete de colectie”

2 comentarii la „Briose cu „capac” de biscuiti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *