ghiocel07 on 5 September 2013 - 1,597 views

Ieri am fost apostrofata, “nu avem nimic dulce”? Ma pun pe treaba sa nu mai cautam prin sertare dupa putina cioco 🙂

Ingrediente: 2 pachete de biscuiti cu crema “ulpio”, 275 g branza de vaci proaspata, 2 linguri smantana, 5 linguri rase de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de gris, 2 oua, o lingura cu stafide, 12 hartiute de briose

Mod de preparare: Se desfac biscuitii, eu am avut o parte cu crema de ciocolata si o parte cu crema de vanilie. 12 jumatati pe care a ramas crema se pun in hartiute/forme de silicon cu crema in sus. Restul cu si fara crema se maruntesc in robot.

Se pune intr-un bol branza dulce, zaharul, zaharul vanilat si ouale

si se mixeaza obtinandu-se o crema fina.

Se adauga smantana si se incorporeaza in crema de branza.

Biscuitii maruntiti in robot si se adauga in crema si se amesteca cu o spatula.

Se adauga stafidele si se omogenizeaza compozitia.

Daca compozitia este prea lichida se pun 2 linguri de gris si una de faina.

Se pun cam 2 linguri din compozitia de branza in fiecare hartiuta/forma de silicon

 

pana intreaga tava este plina.

Briosele se tin la copt cca 20 min la temperatura mica, in cuptorul preancalzit. Oricum mirosul prevesteste coacerea lor 🙂 Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Cand briosele sunt gata se scoate tava din cuptor,

se lasa sa se raceasca, daca nu aveti cumva prin preajma vre-un pofticios 🙂 se scot din forme si se trece la sedinta foto.

Ieftin, usor de facut dar mai ales usor de mancat.

Reteta este inspirata din carticica “Retete de colectie”

kamagara

2 comentarii la “Briose cu “capac” de biscuiti”

  1. Arata bine briosele. O reteta care merita incercata.

  2. Ce dragute si ingenioase sunt! cred ca toata lumea a fost multumita de dulcele primit!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.