Ciorba de perisoare

Ingrediente pentru ciorba: cateva bucati de afumatura, 2 l apa, zarzavat (2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 cartofi, o rosie mare), o mana legume pentru ciorba de la Lidl, sare, leustean. Pentru perisoare: 250 g carne tocata, 1 felie paine, 2 catei de usturoi, 2 linguri de orez, 1 ou mic, sare si piper.

Modul de preparare: Se pune afumatura la fiert si cand este aproape gata se adauga zarzavatul curatat si tocat, dar si legumele pentru ciorba de la Lidl. In timp ce fierbe ciorba se pregatesc perisoarele: carnea tocata se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, oul, usturoiul dat prin presa, sare si piper. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba cand zarzavatul este fiert pe jumatate. Dupa cca o jumatate de ora daca orezul este fiert (se gusta), se adauga rosia curatata si tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si se acreste cu zeama de varza ……si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se adauga leustean tocat marunt. Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

3 comentarii la „Ciorba de perisoare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *