ghiocel07 on 17 July 2013 - 1,117 views

Ingrediente: 250 g faina, 200 g unt sau margarina rece, 100 g zahar, 1 ou, zahar vanilat si esenta de cafea

Mod de preparare: Se taie untul rece in bucatele mici si se amesteca impreuna cu faina pana cand compozitia are textura faramicioasa.

Se adauga zaharul, galbenusul de ou, zaharul vanilat, esenta si se amesteca cu mana pana ce aluatul se leaga.

Se framanta pe planseta si la nevoie se mai adauga putina faina. Se infasoara in folie alimentara si se da la rece, pentru cel putin 30 min.

Dupa ce s-a racit se intinde o foaie de aluat pe planseta infainata si se taie fusecuri cu forma preferata.

Eu am ales floricele, unele taiate la mijloc altele nu. Se ung cu albus de ou si se dau prin zahar tos.

Se pun in tava si coc in cuptorul preancalzit cca 10-15 min la temperatura medie,

pana prind putina culoare pe margine. Se lasa putin in tava dupa care se transfera pe farfurile. Zaharul devine crocant.

Fursecurile decupate la mijloc se lipesc cu dulceata pe cele intregi, dar fara zahar deasupra.

 

Fursecurile se numesc “Alex” pentru ca reteta este luata de la o promotie de budinca “Alex” care vine la pachet cu o forma de fursecuri (se gasesc la Billa). Are si cateva imbunatatiri, normal….

Sunt foarte bune, fragede si usor de facut cu ingrediente la indemana.

5 comentarii la “Fursecuri cu unt “Alex””

  1. De ceva timp am devenit fan fursecuri, desi nu le fac foarte des..
    Pup

  2. @Simona-nici eu nu am facut de mult dar aveam pofta de ceva dulce si cum nu aveam in casa prea multe ingrediente….Sunt foarte fragede si bune. Pupici.

  3. Imi plac “rontaelile” si fursecurile tale arata tare bine!Trebuiesc incercate!
    O seara minunata!

  4. Multumesc janet.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Coronițe Cristina

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.