ghiocel07 on 14 July 2013 - 1,487 views

Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar, 2 oua, 200 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat, 100 ml lapte, caise, esenta de vanilie

Mod de preparare: Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos.

Se pun ouale si se mixeaza bine.

Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se adauga jumatate din amestecul uscat peste crema de oua si se incorporeaza la inceput cu spatula pe urma cu mixerul.

Se toarna laptele, esenta de vanilie,

restul de faina si se omogenizeaza. 

Se toarna jumatate din compozitie in tava (24/24) tapetata cu hartie de copt, se pun caisele spalate, sterse si taiate bucati

iar peste ele se reapartizeaza restul de compozitie cu lingura si se intinde usor. 

Prajitura se coace la foc mic in cuptorul preancalzit, cca 30-35 min in functie de cuptor. Oricum se face testul cu scobitoarea. Cand se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca in tava dupa carea se transfera pe un platou.

Prajitura se feliaza rece.

 O prajitura de sezon, aromata si gustoasa.

3 comentarii la “Prajitura cu caise”

  1. Bucataria Cameliei
    July 14th, 2013 at 22:15

    Maine trec la treaba!!!Cum sa rezist la asa ceva? Pup dulce!!!

  2. Bucataria Cameliei
    July 15th, 2013 at 15:51

    Multumim, a iesit excelenta!!!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prajitura cu caise | In bucataria Cameliei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.