Dovlecei cu carne de porc

Ingrediente: 2 dovlecei mai mari, carne de porc fara grasime, cubulete de bacon, ceapa verde, sare, piper, boia, rosii

Mod de preparare: se caleste putin ceapa taiata mare in putin ulei

se adauga cubuletele de bacon si carnea data prin gluten alimentar si se amesteca cu o lingura de lemn.

Cand carnea prinde culoare se adauga dovlecelul care a fost curatat si la care a fost eliminata casuta cu seminte.

Se pune capacul si dupa ce dovlecelul a lasat apa, se fierbe in continuare in suc propriu pana scade, se adauga putina apa calda se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa preferinta.

Cand carnea este fiarta, deasupra se pun felii de de rosie,

se pune capacul si se mai fierbe cateva minute, dupa care se presara patrunjel si marar tocat.

La final se amesteca usor astfel incat dovlecelul sa ramana cat de cat intreg.

Mancarea se serveste simpla sau cu smantana.

 

Este o mancare usoara si se poate prepara si fara carne. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *