ghiocel07 on 26 June 2013 - 3,145 views

Ieri am primit in dovlec mai marisor si nu stiam ce sa fac cu el. Noroc cu Sidonia la care am vazut aceasta reteta care mi-a facut cu ochiul, asa ca am pornit la treaba, facand cateva modificari din cauze obiective.

Ingrediente: 2-3 dovlecei (eu am unul mare), 200 g telemea de vaca, 3 oua, 250 g faina, 200 ml lapte, 1 plic drojdie uscata( praf de copt), 3 linguri ulei, 2 morcovi fierti, 3 fire ceapa verde, sare, piper, boia dulce

Mod de preparare: Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea cu gauri mari, dupa care se cantaresc, trebuie sa ramana cam 500 g de dovlecei rasi. Telemeaua se rade tot prin aceeasi razatoare.

Se mixeaza bine ouale cu putina sare, se toarna uleiul si alternativ faina amestecata cu praful de copt/drojdia. Se incorporeaza dovlecelul, telemeaua si ceapa verde. Se omogenizeaza usor cu o spatula. Se condimenteaza dupa gust. Pentru culoare se poate pune putina boia dulce.

Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna jumatate din compozitie. Se aseaza morcovii fierti

si se toarna peste ei restul de compozitie.

Se coace “checul” la temperatura medie in cuptorul preancalzit, pana se rumeneste frumos deasupra, cca 50 de minute.

Dupe ce s-a copt, se lasa sa se odihneasca in tava cam 10 minute, apoi se scoate si se feliaza.

 

Se poate servi atat cald, cat si rece, simplu sau prajit langa o portie de cartofi.

Pofta buna1

5 comentarii la “Chec aperitiv cu dovlecei si branza”

  1. Ma bucur mult sa vad cat de bine ti-a reusit !
    Felicitari !
    Dar vad ca ai ales varianta fara marar verde….
    Te tzuc cu drag !

  2. QSidy-am uitat de marar….dar oricum a fost foarte bun. Multumesc!

  3. Chiar foarte bine arata, buna ideea!

  4. Grozav checul aperitiv!

  5. Multumesc!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.