ghiocel07 on 13 June 2013 - 10,908 views

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, visine cca 500 g

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albusuri, se toarna si esenta de vanilie si se amesteca usor, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Se toarna compozitia in 2 tavi mici de chec (sau una mai mare) tapetate cu hartie de copt, se pun visinele fara samburi si se coace la foc mic in cuptorul preancalzit pana devine aurie deasupra.

Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca checul in tava dupa care se taie felii, daca se poate pe visine, astfel arata mai frumos.

 

Simplu, ingrediente la indemana si dispare intr-o clipita 🙂

4 comentarii la “Chec cu visine”

  1. gand la gand cu bucurie, sunt atat de bune, practice si usor de facut.

  2. Ce chec frumos!!! Imi place cum ati asezat visinele 🙂
    Va pup

  3. Ce frumos arata, minunata ideea de prezentare!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dulciuri cu vișine

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.