ghiocel07 on 25 May 2013 - 1,492 views

Ingrediente: 150 g zahăr, 250 g făina, 250 g marmeladă/gem/dulceață, 3 ouă, 130 ml ulei de floarea soarelui, 130 ml apă, 1 plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 1 plic Finesse de lămâie

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până devin cremoase.

Se adaugă uleiul, apa

și marmelada (eu am avut din fructe de pădure), amestecând mereu.

Se adaugă Finess de lămâie pentru aromă

iar la final se pune făina în care este incorporat praful de copt

și se amestecă cu spatulă.

Se poate adăuga ciocolată mărunțită și stafide date prin făină. Se obține o compoziție moale (așa trebuie să fie)

care se toarnă în tava îmbrăcată în hârtie de copt.

Se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie circa 30-35 minute. Pentru siguranță se face proba cu scobitoare.

Se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească

după care se pudrează cu zahăr. Rețeta originala este un chec, eu am preferat tavă obișnuită.

Este o prăjitură ieftină, cu ingrediente mereu prezente în orice gospodărie. Dacă o faceți o dată, o veți repeta mereu. Poftă bună la plăcintă!

5 comentarii la “Prăjitură cu dulceață”

  1. Ma bucur ca ti-a placut! Ai dreptate …este buna si dispare rapid! 🙂
    O duminica placuta…pa!

  2. Imi place mult reteta dvs

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prajitura cu banane - Retetele mamei
  2. Prăjitură cu dulceață - Retetele mamei
  3. Prăjitură simplă cu dovleac - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.