Fursecuri pistruiate

Ingrediente: 180 g faina, 75 g unt, 1 ou, 40 g zahar, esenta de cafea,4 g praf de copt, ciocolata amaruie pentru „pistruiat”

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, se adauga ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei

si se mixeaza obtinandu-se un aluat faramicios

dupa care se scoate pe planseta infainata si se framanta pana se obtine un aluat maleabil.

Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider pentru 30-50 min.

Se intindem aluatul pe planseta infainata intr-o foaie subtire (fursecurile cresc la copt) si se taie fursecurile cu forma dorita. Din pacate nu am facut fotografii acestor etape pentru ca m-a lasat aparatul :(  Se coc fursecurile la foc mediu in cuptorul preincalzit, cca 10 min dupa care se scot pe un gratar.

Cand fursecurile sunt reci se orneaza cu ciocolata topita. Cine doreste poate presara si zahar farin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *