ghiocel07 on 19 April 2013 - 9,808 views

Ingrediente aluat: 400 g faina, 20 g drojdie proaspata (sau un plic drojdie uscata), 200 ml apa, 1/2 lingurita zahar, putina sare, 50 ml ulei, ulei pentru prajit

Ingrediente umplutura: 300 g branza de vaci (Traditii de Beclean), 2 linguri smanatana, marar proaspat tocat

Mod de umplutura: Se paseaza branza si se amesteca cu smantana si mararul tocat.

Mod de preparare aluat: Se face maiaua din drojdie, zahar, putina apa calduta si o lingura de faina. Intr-un castron se pune faina, se face o adancitura in mijloc in care se pune maiaua, uleiul, sarea si apa calduta.

Se incorporeaza toate ingredientele dupa care se scoate aluatul pe planseta infainata si se framanta pana nu se mai lipeste de mana. Se pune in castron, se acopera si se lasa la crescut cca 30 min. 

Dupa ce a crescut

se imparte in 8 bucati

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe planseta

se pune o lingura de branza

se impatura in doua sau patru si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe hartie prosop pentru eliminarea surplusului de grasime. Se lasa sa se racoreasca dupa care se mananca cu pofta.

Un mic dejun perfect.

 

Taguri: ,

5 comentarii la “Placinta cu branza dulce si marar”

  1. Oare la cuptor poate fi pusa? As prefera-o decat intr.o baie de ulei…..

  2. @Alina-nu stiu ce sa spun. Eu am pus putin ulei in cratita si s-au prajit foarte bine. Sigur ca este mai sanatos la cuptor, incearca si-mi spui si mie.

  3. Au iesit foarte bune !!
    Trebuia doar sa mai pun putina sare la aluat in rest totul ok.
    Salutari !!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Langosi cu branza si marar - Retetele mamei
  2. Plăcinte ardelenești cu brânză

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.