ghiocel07 on 15 April 2013 - 4,705 views

Ingrediente: 200 g carne de porc fara grasime, 150 g masline, 1 fir praz, 1 ceapa alba, 50 ml vin alb, 200 ml suc de rosii, patrunjel, foi de dafin, apa, ulei, sare, piper

Mod de preparare: Se taie carnea bucatele si se prajeste in putin ulei.

Cand si-a schimbat culoarea se toarna o cana de apa calda si se fierbe sub capac cca 30 min. Intre timp se taie ceapa julien dar nu foarte subtire si prazul bucati.

Maslinele se pun in apa fiarta sa dea un clocot dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga ceapa si prazul.

Se amesteca, se adauga o cana de apa si vinul si se fierb impreuna pana si prazul este moale. Se pun maslinele,

se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, se condinteaza cu sare si piper.

Se mai lasa sa dea cateva clocote si la sfarsit se toaca patrunjel verde.

Se serveste cu felie de lamaie.

 

Cei care postesc pot prepara mancarea si fara carne, este la fel de gustoasa.

2 comentarii la “Mancare de praz cu carne si masline”

  1. De mult n-am mai mancat… sa tot fie vre-o 15 ani! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mâncare cu măsline verzi și carne de porc

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.